Minneapolisban a Caribou Coffee új reggeli szendvicseit reklámozta ez az átalakított buszmegálló, amelynek hősugárzója valóban működött (Colle+McVoy reklámügynökség ötlete).



A skóciai Unst sziget buszmegállóját a helyiek minden évben egy közösen kitalált téma szerint berendezik. Van már kanapé, tévé, sőt, egy kis csipsz is az installáció része.


Az amerikai MIT egyetem high tech buszmegállója lényegében egy óriás okostelefon. Tájékoztat a menetrendről és az időjárásról (plusz légszennyezettségi adatok), lehet híreket olvasni, és az érintőképernyős hirdetőtáblán üzeneteket elhelyezni. Persze csatlakoztatható rá a mobiltelefon, és napelem szolgáltatja hozzá az áramot.


A japán Szakito szigeten óriási hal a buszmegálló. Jól hallom, hogy jön a busz?

Hol másutt csinálnának focikapu alakú buszmegállót, mint a brazíliai Sao Paulo-ban?

Dubaiban nem garasoskodnak, természetesen légkondicionált várakozást tesz lehetővé a buszmegálló. Külön van nőknek és férfiaknak, és bankautomatával is felszerelték.

Dennis Oppenheim tervezte a kaliforniai Ventura buszmegállóit. Nem is buszmegállónak, hanem buszotthonnak nevezi. Ezzel arra az átmenetre utal, ami busz és az otthon között zajlik. (Érted, na.)


Ha unja magát várakozás közben, hintázzon egy kicsit! Bruno Taylor tervezte ezt a londoni buszmegállót.

Dinnye alakú buszmegálló a japán Isaja szigetről.

De van szamócás is.


A cornwalli Fowey-ben élő Jane Tinsley megunta, hogy a vandálok összefirkálják a buszmegállót, ezért szépen kifestette, és berendezte marokkói stílusban.


Népi motívummal díszített buszmegálló az észtországi Viljandiban.


Három kiszuperált járműből készült a Chris Fennell által tervezett buszbuszmegálló a georgiai Athensben.


Minimalista térinstalláció a Justo García Rubío építész által tervezett buszmegálló a spanyolországi Casar de Caceresben.
 

Gonosz, gonosz, gonosz. Egy holland fitneszközpont reklámozta magát a buszmegálló ülésébe épített mérleggel.

.


Ha érdekel a párizsi multifunkcionális buszmegálló, akkor elolvashatod az [origo] Környezet rovatában megjelent cikkben!