Így faragj le az arcodból öt évet a céges karácsonyi buli előtt:

1 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet
1 evőkanál forró vízzel elkeverni, hozzáadni
1 evőkanál joghurtot és
1 evőkanál jó minőségű mézet.

Ezeket egy bögrében keverd össze, és minden faxnizás nélkül az ujjaiddal kend fel az arcodra.

A teljes kiőrlésű lisztben található E-vitamin bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, antioxidánsként semlegesíti a környezeti ártalmakat, lassítja a bőr öregedését. A joghurtban lévő tejsav tisztítja és puhítja a bőrt. A méz természetes cukrokat és enzimeket tartalmaz, fertőtlenítő, sebgyógyító hatású.

A fenti pakolás kevert vagy zsíros bőrre jó. Érzékeny bőrűek a joghurt helyett tejet használjanak, száraz bőrűek hidratáló hatású tojássárgáját. Zsíros-pattanásos bőr esetén a pakolás előtt egy almaecetbe mártott vattával törölgesd át az arcodat, hagyd hatni öt percig, aztán bő vízzel mosd le – enyhe hámlasztó hatása van, utána jobban hat a pakolás.

A méz miatt kicsit ragadós pakolást húsz perc elteltével papírzsebkendővel apránként óvatosan, finoman törölgesd le az arcodról, ne cibáld a bőrödet. Utána langyos vízzel öblítsd tisztára, és krémezd be a szokásos nappali krémeddel. Ugye milyen szép lettél?

U.i.: Amennyiben nem öt, hanem esetleg hat, sőt hét évet szeretnél lefaragni az arcodból, nyargalj el a patikába, és vegyél egy csomag aszkorbinsavat (magyarul C-vitamint, 50 gramm kb. 600 Ft). Amennyiben nem érzékeny vagy száraz az arcbőröd, a fenti pakolást megdobhatod fél mokkáskanál aszkorbinsavval: a fehér kristályos port előbb teljesen oldd fel a joghurtban, és a méz előtt keverd az elegyhez. Ekkor még kellően langyos, de nem túl meleg a massza, a C-vitamin ugyanis nagyjából 50 Celsius-fok felett elbomlik. A C-vitamin fokozza a vérkeringést, hatására enyhe bőrpír alakulhat ki.

Hogy tudj viszonyítani, az aszkorbinporból egyébként egy késhegynyi felel meg kb. 1000 milligrammnak. Három korty langyos vízzel reggeli italt is készíthetsz belőle, jó savanyú.

Ha pedig mindezek után a céges partin öt percre sem tudsz leülni, mert mindenki veled akar táncolni, ne engem hibáztass :D