Először volt rajtam harisnya nélkül cipő, azonnal vízhólyag is lett a lábujjamon. Utánanéztem a neten, milyen természetes gyógymódokat ajánlanak a hozzáértők a problémára.

Hazaérve:
Először is alaposan mossuk meg a lábat szappannal, mert a vízhólyag könnyen elfertőződhet. 

Áztatás:
Hideg tejben is lehet, vagy sós vízben, vagy erős zöld teában, mert az gyulladáscsökkentő hatású.

Ápolási módok:
Vattakorongot vagy fültisztító pálcikát almaecetbe mártani, és azzal törölgetni, tupfolni a vízhólyagot és a környező bőrfelületet. Az almaecet antibakteriális hatású.
Bekenni cink-oxidos popsikrémmel, ami gyulladáscsökkentő és leszárítja a vízhólyagot, bár oda kell figyelni, ne kenjünk mindent össze vele.
Bekenni aloe vera géllel, ami nemcsak gyulladáscsökkentő, tehát enyhíti a bőrpírt, hanem hidratáló is, attól pedig gyorsabban felfakad a hólyag.
Bekenni szárító hatású fogkrémmel.
Keverjünk egy kiskanál zúzott hagymához egy fél kiskanál almaecetet, és ezzel kenjük be a fájó, gyulladt bőrt. Fertőtlenít, és gyorsítja a vízhólyag leszáradását. 
Ricinusolajjal bekenni a vízhólyagot. Leszárítja a hólyagot.
Éjszakára vazelinnel vagy más petróleum-alapú krémmel bekenni a vízhólyagot. 

Saját tipp: Borsónyi hidratáló krémhez adjunk egy csepp teafaolajat, és kenjük a vízhólyagra. Várjuk meg, amíg beszívódik. Folytatás a kép alatt.

newadventuresofoldchristine.blogspot

Kép: newadventuresofoldchristine.blogspot

Erős önuralommal tartózkodjunk attól, hogy az elszáradt bőrlemezkét le akarjuk tépni – az bőrfertőzést okozhat.

Ha valaki mindenáron ki akarja szúrni a vízhólyagot, először sterilizálja az ehhez használandó varrótűt alkohollal vagy kézfertőtlenítő oldattal – utána törölje szárazra steril gézzel. A vízhólyag szélébe szúrjon, ne a közepébe, majd óvatosan nyomja ki a folyadékot, és itassa fel steril gézzel. A kiszúrt hólyagot kenje be szárító hatású antibakteriális krémmel. Figyelem: a vízhólyagot sem kifejezetten ajánlatos kiszúrni, jobb békén hagyni, de a vérhólyagot TILOS.

Indulás előtt:
Ne erőltessük másnap is azt a lábbelit, amelyik a vízhólyagot okozta.
A pántos szandál alatt a lábfej bőrét izzadásgátló dezodorral bedörzsölni, amitől csúszkálni fog a bőrön a pánt, nem tapad le és nem dörzsöli ki az izzadás miatt felpuhult bőrt.
Drogériában kapható középen lyukas szivacskorong, amit bőrkeményedésre ajánlanak, de a ki nem fakadt vízhólyagot is megvédi attól, hogy tovább dörzsölje a cipő. Leukoplaszttal a helyére rögzíthető. Vigyázat: ne tyúkszemtapaszt vegyen, mert az acetil-szalicilsavat tartalmaz, ami kimarhatja a vízhólyagos bőrt.

A vízhólyag teljes gyógyulása körülbelül egy hét.